divendres, 30 de novembre del 2012

Ciclista per Barcelona

Ja fa temps que vaig decidir utilitzar la bicicleta per desplaçar-me per Barcelona. La constant i abusiva pujada de preus dels transports públics ha estat un del motius per fer el canvi. Un altre,de menys reivindicatiu, és les ganes de fer exercici.
Sortir de casa embolcallada per la llum de les faroles,notar la fresqueta a la cara i posar-te a pedalar enlloc d'ensardinar-te dins del metro és un canvi substancial. Les inclemències del temps a vegades et juguen males passades i t'has de preparar tant pel fred com per la calor (prefereixo el fred!!!),però cada vegada m'agrada més.
El món de les bicicletes urbanes és curiós. Algunes persones em comenten que no s'atrevirien a anar pel mig de Barcelona amb bici,que si hi ha molt de trànsit,que si els cotxes van com bojos...però jo us asseguro que el més perillós pels ciclistes són els peatons. La ciutat està prou preparada però no a tot arreu tens bici carril i llavors t'has d'endinsar o a les voreres o a les carreteres...i no sé què és millor.
En definitiva,que el dia que plou i he d'agafar el metro, m'emprenyo.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

A mi em sembla molt bé, però a anar en bici només li veig un defecte: no es pot llegir mentre pedales, i en canvi al metro sí que ho pots fer, i a mi m'encanta fer-ho.

Per altra banda, com a vianant que sóc, dir que les voreres hi són perquè no hi passin vehicles de cap mena, per a això ja hi ha la calçada. Així que em temo que no ho veig com tu, el pitjor perill per les bicis no són els vianants, sinó a l'inrevés. És clar que hi ha desconsiderats que caminen pel carril bici, aquests es mereixen la mateixa crítica, però cadascú per on li toca i no tindrem ensurts, i saps prou bé que hi ha molts ciclistes desconsiderats també. A mi em van estar a punt d'atropellar en girar una cantonada...

Persona ha dit...

Com en tot a la vida no és bo generalitzar i reconec que jo ho he fet. Hi ha ciclistes que són la hòstia,que no tenen en consideració res i que tenen molta mala llet. Jo me nhe trobat uns quants. S'ha de saber anar x les voreres i no totes les hores del dia són bones,evidentment,depèn de l'afluència de gent. En els llocs que no hi ha bici carril,quan vas per la vorera et criden els peatons i quan vas per la carretera et piten els cotxes. Total,que no hi ha ningú content.
Referent a lo de llegir...jo és que al metro em marejo si llegeixo així és que tampoc puc gaudir de lo positiu que molta gent diu que té. Només quan puc seure aprofito per tancar els ulls i si puc,dormir!

rits ha dit...

M'agradaria anar en bici per la ciutat. Per les dues raons que dius i més amb tot el que descrius, xò mai m'hi acabo de posar.
Em fa por. Sincerament, la ciutat em fa por. Sé que he de vèncer la por anant pel meu barri, que hi ha poc trànsit, xò mai m'hi acabo de posar.
Aviam!

rits ha dit...

xafardejant el blog... tens cinc gats? caram!!!!